torsdag 18 augusti 2011

Dag tjugofem - Juholts nakna kvinna & Rysskräcken

Dagen började långt ifrån lika tidigt som gårdagen. Vi är nu aningen slitna och att sätta sig på sadeln var ärligt talat ganska segt i förmiddags. Efter att ha cyklat någon km så måste vi stanna för att ta av oss lite för varma kläder och då kommer det en man från vägverket fram till oss och börjar snacka. Att få berätta för andra vad man håller på med är riktigt bra för egot, han önskade oss lycka till och vi cyklade iväg med lätta ben och denna dagen kändes inte jobbig något mer.
Vårt första stopp blev Påskallavik någon mil söder om Oskarshamn, efter att ha hört Håkan Juholts sommarprogram så var vi bara tvungna att kolla in den nakna kvinnan som skulle ligga i en trädgård.

Dagen har erbjudit många otroligt vackra asfalterade småvägar och solen har skinit på oss. Vid ett tillfälle stannade vi spontant och plockade blåbär i en halvtimme med cykelhjälmar och mörka cykelglasögon på. Från andra sidan vägen ropar en man till oss. Han ger oss några äpplen som vi tacksamt tar emot, men om vi hade velat så hade vi nog fått tömma hela hans trädgård på frukt. Som han bor intill den stora vägen så hör det nog till ovanligheten att se någon som inte far förbi i 100 km/h.
Dagens etapp tog oss strax sydväst om Kalmar och till kvällen planerade vi att slå läger i skogen, men så mycket skog fanns inte att hitta, bara fält överallt. Till slut hittade vi i alla fall en plats ute på vischan att slå upp tältet på. Allt kändes väldigt lugnt och tryggt fram tills just nu, först blir Lisa rädd över att det låter som något mellan en padda och en älg utanför tältet och sen hörs plötsligt ett gäng ryssar börjar röra sig utanför tältet - vad gör de här ute så sent? Hoppas cyklarna är kvar imorgon....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar